Proužky, které nerozšiřují

Proužky jsou další letošní hit. Léto bez proužků je tak trochu nuda a v letošní sezóně jsou proužky zase in. Možná je máte spojené s oblíbeným námořnickým stylem. Ono pruhované tričko prostě patří ke klasice, která vždy zabere. Pruhy, které jsou vodorovné, ale také rozšiřují. Nemusí tomu tak být ale vždy. Povíme si, jak tedy pruhy nosit, aby nám nepřidávaly nechtěná kila navíc.Proužky patří ke stálicím mezi všemi vzory a jsou nadčasové. Ony asi nikdy nevyjdou z módy. Zvláště v horkém létě se bez nich téměř neobejdeme. Mnozí se jich ale stále trochu bojíme. Proužky umí opticky pracovat proti nám. Vypadáme v nich často širší a menší, než bychom sami chtěly.

Pruhy, které nám sluší

Správně zvolené proužky nás mohou dokonce zeštíhlit a vyrovnat naše proporce. Čím širší zvolíte pruhy, tím větší budou mít rozšiřující efekt. Široké vodorovné pruhy vám totiž opravdu nic neodpustí. Jsou dost výrazné a už z dálky je na ně vidět. Vaši postavu pak horizontálněrozdělí a budete se zdát širší a také menší.Volte proto spíše tenčí proužky a mnohem jemnější pruhovaný vzor.Pozor si dejte na kontrast. Černobílé pruhy vás totiž rozšíří mnohem spolehlivěji, než zvolené pruhy ve stejné barevné intenzitě, nebo také takzvaný tón v tónu.Vybírejte si barvy, které vám prostě sluší a vzájemně spolu ladí, nejlépe v pastelových barvách. Vhodnou kombinací je světle modrá se světle žlutou, růžová se šedou a jemná mátová s bílou. Výraznější barvy zastoupí skvěle modrá s červenou, černá s antracitovounebo tmavě modrá se zelenou.

Kouzlete s vrstvami

Optický klam v podobě pruhovaného topu ohraničeného svislými jednobarevnými liniemi je super volba. Oblečte si své oblíbené pruhované tričko avezměte si přes něj rozepnuté sako, nebo stále módní kardigan. Proužky pak budou vidět pouze ve středu vašeho těla a pak vytvoří další svislou linii, která vás opticky zeštíhluje.Pohrajte si také s délkami. Chce to trochu zkušenosti a citu pro proporce.Vodorovné proužky raději soustřeďte pouze na ta místa, na která nejvíce chcete upozornit. Pruhované sedlo vložené do šatů vám skvěle rozšíří ramena a opticky vám také zúží boky. Svislé pruhy zeštíhlují, ale zvýrazní i každou oblinu. Můžete tak vypadat silnější, než ve skutečnosti jste. Svislé pruhy sluší štíhlým postavám.

Lenka Váhová

Lenka Váhová

Lenka Váhová - redaktorka časopisu Lastfashion v online i tištěné podobě. Zajímá se o obor módy a krásy. Již 5 let působí jako hlavní copywriterka.

Lenka Váhová has 372 posts and counting. See all posts by Lenka Váhová