Předvánoční mlsání

Vánoční svátky se kvapem blíží. Ženy už přemýšlí, kdy se vrhnou na úklid, pečení a nákup dárků. Muži a děti se už nemohou dočkat na dobroty, co je čekají na vánočním stole. Ale proč čekat do Vánoc? Vždyť si něco na zub můžeme upéct již teď!

Máme pro vás výborný recept jak si to čekání na Vánoce zkrátit báječnou pochoutkou. Řeč je o jablečno-tvarohových šátečcích. Jak na ně?

Budeme potřebovat:

Těsto: 250g měkkého tvarohu, 250g polohrubé mouky, 200g másla, špetka soli a moučkový cukr na obalení (kdo chce, může přidat i mletou skořici)

Náplň:

Na jablečnou náplň budeme potřebovat 250g strouhaných jablek, rozinky a také namleté vlašské ořechy.

Pro přípravu tvarohové náplně si připravíme 1 měkký tvaroh, 1 žloutek, vanilkový cukr

Pokud máte všechny suroviny, můžete se vrhnout na pečení.

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Z mouky, soli, másla a tvarohu vypracujeme těsto. To necháme cca 20 minut odležet. Mezitím si připravíme náplně. Jablečná náplň je jednoduchá, všechny suroviny smíchejte dohromady. U tvarohové je třeba smíchat žloutek s vanilkovým cukrem, pak přidáte tvaroh a důkladně rozmixujete. Těsto by po odležení mělo být vláčné. Vyválíme ho a vykrojíme si čtverečky. Na každý čtvereček dáme lžičku buď jablečné, nebo tvarohové náplně a zabalíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15-20 minut. Po vytažení z trouby šátečky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

Po vychladnutí můžeme podávat s kávou nebo vaječným koňakem. Přejeme dobrou chuť.

Hana Sportová

Hana Sportová

Hana Sportová je šéfredaktorkou magazínu Lastfashion. Stále píše články a řídí publikační činnost dalších redaktorů pro online i tiskovou formu magazínu. Lenka se zajímá o módu a podnikání.

Hana Sportová has 269 posts and counting. See all posts by Hana Sportová