Jak na pleť bez pupínků?

Pleť je pro všechny velmi důležitá. Obličej je to první, co člověk při setkání s námi vidí. Proto všem záleží na tom, aby jejich pleť byla krásná a dokonalá. Ale jak se o ni starat, aby nás netrápily pupínky jako v pubertě?

Péče

Je logické, že bez dokonalé péče se naše pleť neobejde. Mnoho lidí se vymlouvá, že na péči o pleť prostě nemá čas. Ale věřte, že tohle jsou jen výmluvy. Péče o pleť vám nezabere hodiny vašeho času, tak jako si všichni myslí. Není třeba ani návštěva kosmetických salónů. Vše zvládnete doma a postačí vám maximálně deset minut navíc.

Čistit

Základem všeho je čistota a žádné bakterie. Proto když se večer sprchujete, sáhněte i po přípravku na pleť. Nejlépe vás nečistot z obličeje zbaví peeling. Máme dva druhy. Jeden je s hrubými zrníčky a druhý s jemnými. Alespoň jedenkrát týdně je třeba sáhnout po tom s hrubými, aby vám hloubkově vyčistil póry vaší pleti. A pak nejlépe každý den použít ten s jemnými zrny. Tohle stihnete během sprchy a zaberete asi minutu času.

Poté je třeba pleť vyčistit vhodnou vodou k tomu určenou. Zde je třeba si vybrat tu pravou pro vaši pleť. Pleť touto vodou je potřeba čistit ráno i večer.

Výživa

Pleti je třeba dodávat potřebné vitamíny a hydrataci. Toto zajistí pleťové masky. Uznáváme, že tohle je časově trošičku náročnější, protože masky musí nějaký čas na obličeji působit, aby splnily ten pravý efekt, co slibují. Ale nejedná se o každodenní záležitost. Masku stačí použít 1 – 2x týdně.

Pro ženy platí ještě jedno velmi důležité a podstatné pravidlo a to dokonalé odlíčení!

Hana Sportová

Hana Sportová

Hana Sportová je šéfredaktorkou magazínu Lastfashion. Stále píše články a řídí publikační činnost dalších redaktorů pro online i tiskovou formu magazínu. Lenka se zajímá o módu a podnikání.

Hana Sportová has 269 posts and counting. See all posts by Hana Sportová