Skandinávské bydlení zpestřete nádechem Japonska

Žít nejen ve stylovém, ale také útulném bydlení, které nebude postrádat špetku luxusu. Přesně to jsou požadavky na bydlení, které má na paměti nejeden člověk. Bohužel jen málokdo ví, jak to udělat, aby příbytek splňoval veškerá očekávání. Co doporučujeme? Upnout svou pozornost na skandinávské bydlení, které jen stačí zpestřit kapkou Japonska. 

Co je to skandinávské bydlení?

Nejdříve si musíme definovat, co to skandinávský styl bydlení vlastně je. Od toho se bude odvíjet koupě rozkládacích křesel, pohovek či sedacích vaků a dalšího. Mluvíme o světlém stylu, kterému vévodí neutrální, krémové odstíny barev. Společně s mentolovými nádechy a přírodními materiály tvoří kombinaci, která se vám jen tak neomrzí. 

Nedílnou součástí skandinávského bydlení je kov a dřevo. Materiály vynikají především v obývacích pokojích, ale také v jiných koutech domova. Dbejte na to, aby alespoň jeden z bytových doplňků či kusů nábytku byl v dané místnosti dominantou. Zatímco v ložnici se může jednat o postel, v obývacím pokoji může být oním dominantním prvkem kožešinový přehoz pohozený přes pohovku. 

Oživte skandinávské bydlení

I když se skandinávské bydlení zdá být naprosto dokonalé, někomu se může jevit jako nudné. A je to tak v pořádku – sto lidí, sto chutí. Proto se nebojte příbytek zpestřit japonskými prvky. Na stěny pověste velké obrazy, které budou nositeli květin nebo typických japonských vzorů. Nebojte se menších vzorů ani na povlacích na polštářích či na plédu, který zdobí vaši ložnici. 

Co bude nedílnou součástí vašeho domova tak pokojové rostliny. S těmi rozhodně nešetřete. Vyplňte jimi rohy místností, ozdobte okenní parapety a postavte je třeba i na noční stolek, aby vám dokonale čistili vzduch v ložnici.

Lenka Váhová

Lenka Váhová

Lenka Váhová - redaktorka časopisu Lastfashion v online i tištěné podobě. Zajímá se o obor módy a krásy. Již 5 let působí jako hlavní copywriterka.

Lenka Váhová has 372 posts and counting. See all posts by Lenka Váhová